maanantai 24. helmikuuta 2014

Seuraavana vuorossa Hongdae!

En osaa kertoa selvästi, mitkä ovat tunnelmani tätä blogia kohtaan. Päällimmäinen syy tämän kirjoittamiseen on se, että koti-yliopistomme haluaa meidän raportoivan vaihdostamme, joko matkapäiväkirjan, tai sitten blogin muodossa. Tunnelmaa sekoittaa eniten se, että blogissa tulisi näkyä opiskeluun liittyviä asioita; Itse tykkään kirjoittaa ruoasta.

---

Jätimme Itaewonin taaksemme. Kyseinen kaupunginosa oli ensimmäinen minne saavuimme Seoulissa, ja paikkana se tarjosi meille helpon, kansainvälisen, mutta myös kalliin miljöön aloittaa matkamme. Helppo se oli syystä, että ravintoloiden ruokalistat olivat pääsääntöisesti myös englanniksi, mutta helpoksi paikan teki myös se, että Itaewon on verrattain pieni, ja siis helppo ottaa haltuun. Pitänee myös mainita mukavat Serbialaiset, jotka pyörittivät guesthouseamme. Saimme heiltä paljon apua.

Olimme valmiita siirymään seuraavaan majataloomme, joka sijaitsi Hongdae nimisellä alueella. Hongdae on tunnettu iltaisin vilisevistä kaduistaan, jotka ovat täytetty mitä erikoisemmilla ravintoloilla, baareilla ja clubeilla, jätskipaikoista ja sishaolohuoneista puhumattakaan. Alueella pystyy aistimaan yliopistoiden läheisyyden, jonka johdosta katukuvassa näkyy paljon nuorisoa. Ravintolatkin ovat monipuolisempia ja halvempia.

Lyhyesti uudesta Hostellistamme:

-Siis jumaliste... Aamupala luvattu nettisivuilla, mutta totesimme asian olevan pelkkä mainoskikka ja länkkäreiden kusettamistoimenpide. Otamme asian esille tänään johtavan herrasmiehen kanssa.

-Oma huone, omat kujeet. Tosi mukavaa päästä omaan huoneeseen, jossa ei siis ole muita, kuin me. Huone on pieni, mutta sitäkin tunnelmallisempi.

-Huoneessa on ikkuna joka vetää, ja hyvin vetääkin. Itse meinasin saada flunssan, mutta selviydyin. Harri kertoi tänä aamuna "nokan olevan tukossa", joten toivotaan ettei mitään tule.
















---

Ruoka on ollut parempaa verrattuna Itaewoniin. En tiedä aiheuttaako kyseisen ilmiön tunnelma vai valmistustapa, mutta näin se vain on. Näytän samantien kuvia, koska vain niiden avulla pystytte edes hieman koskettamaan Etelä-Korean ruokakulttuuria.

Ensimmäiset kuvat ovat dumplingeista, jotka itseasiassa söimme Itaewonissa. Alemmissa kuvissa näkyy paljolti kuvia "sikaloista" joissa tarjoillaan possua, joka paistetaan ja leikataan itse. Itsepaistamisen kulttuuri tuo syömiseen mukavaa puuhastelua ja jutustelun aihetta, jos ei muuten meinaa saada jutunjuuresta kiinni.




















Mainitsin ylempänä ruoan olevan halvempaa ja monipuolisempaa, ja näin se on. Erot eivät aina ole suuria, mutta vertailukohdaksi hinnoissa annan teille esimerkin kimchistä: Itaewon 7,000won, Hongdae 6,000won. Monipuolisuudesta toisaalta esimerkkinä: Madridilaisia churroja pääsee nauttimaan jälkiruoaksi vaikkapa päivällisen jälkeen; tuhdin kaakaon kera tietysti.

---

Kerroin aikaisemmassa tekstissäni, että paikalliset pukeutuvat erittäin hyvin, ja jopa niin hyvin, että pukeutumispaineet pääsevät valloilleen. Ehkä liioittelen hieman asiaa, mutta nämä kengät olivat silti pakko-ostos ;) Tarvitsen myös sisäpelikengät ja kevät-takin. Toivottavasti äiti sponssaa! :D












---

Tänään on maanantai. Meillä on jäljellä vielä yksi yö Hongdaen hostellissa, jonka jälkeen saamme huoneet koulun tarjoamista taloista. Meidät kaikki on sijoitettu eri paikkoihin, mutta itse nään asian mahdollisuutena, murheenkryynin sijaan. Itse tulen asumaan Koart Ville nimisessä paikassa, joka sijaitsee 25min matkan päässä yliopistostamme.

Päivän agenda: Pestään pyykkiä, päivitetään blogia(Harri aina sunnuntaisin tosin) ja valmistaudutaan huomiseen muuttoon.

---

Lopuksi vielä kuva iloisista äijänkäppänöistä ravintolassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti