maanantai 3. maaliskuuta 2014

Koulu alkakoon!

Toistan varmaan kautta historian kaikkien kirjoittamia blogeja ja matkapäiväkirjoja, mutta aika on mennyt todella nopeasti! On uskomatonta, miten Suomen rutiineista poikkeaminen ajaa ihmisen ajantajun katoamaan aikamatkailumaisesti...  Tällä hetkellä kolme viikkoa on miltein takana, ja normaali elämä on polkaisemassa itseään käyntiin. Alkumatkan "shokki" uudesta elämästä on myös tasoittumaan päin.

---

Viime blogipäivityksen jälkeen elämä Seoulissa on ollut hektistä, mutta samalla innostavaa ja antoisaa. On ollut paljon hälinää ympärillä, mutta kuitenkin yksi elämää rauhoittava tekijä on ollut oman dormitoriohuoneen saaminen. Dormitorion nimi on Koart Ville, ja asunto sijaitsee Sungshin Women´s University nimisen metropysäkin kupeessa. Vihdoinkin pääsee asettumaan aloilleen!! :)

Huoneesta lyhyesti:

-Kämppässä on kaksi isoa huonetta, eteinen ja vessa. Toisessa huoneessa asuu kaksi kiinalaista ukkelia, jotka puhuvat Englantia auttavasti, mutta ovat sitäkin mukavampia persoonia. Heidän huoneesta leviää välillä outoja tuoksuja näin suomalaiselle, mutta ehkä he miettivät meidän skandinaavien huoneesta aivan samalla tapaa, joten turha nyrpistellä nenää :D

-Kämppikseni on tanskalainen 23-vuotias heppu, joka on osoittautunut mahtavaksi seuraksi.

-Asunto on siisti, kaappitilaa on hyvin ja huoneessamme on myös jääkaappi.

-Asunto on seitsemännessä kerroksessa ja näköala on mitä mainioin :)

-Asunnosta kestää koululle n. 25min. 5 minuutin kävely metroasemalle, metrolla kaksi pysäkkiä, joka kestää noin 10 minuuttia, jonka jälkeen 10 minuutin kävely kampukselle.

---

Tutustumispäivä:

Torstaina 27.2 koulumme järjesti tutustumispäivän, joka alkoi 12.30 koulun business-rakennuksen auditoriossa. Tunnelma oli käsinkosketeltavan jännittävä astuttaessa isoon saliin, joka oli täynnä vaihto-oppilaita. Ensimmäinen tehtävä oli käydä edessä hakemassa nimilaput, johon oli myös osoitettu ryhmä johon kuului. Minun ryhmäni oli ryhmä J.

Seuraavana oli vuorossa koulun tutorien puheenvuoroja, koulun presidentin puheenvuoro ja lopuksi ryhmiin jaottelu. Oman ryhmän kanssa käytiin läpi koulun rakennukset, ja samalla meillä oli aikaa tutustua tutoreihimme ja tietysti muihin vaihto-oppilaisiin. Lopuksi kaikista uusista vaihto-oppilaista otettiin yhteiskuva, jonka jälkeen suuntasimme kohti koulun tarjoamaa maittavaa lounasta kohti. Alkujännitys karisi viimeistään lounaan aikana pois, kun ihmiset osoittautuivat erittäin mukaviksi ja fiksuiksi. Ensikosketus kouluun oli vihdoin saatu :)

Samaisen päivän iltana meitä odotti yhteinen juhla eräässä baarissa, joka sijaitsi Hyehwan metroaseman kupeessa. Saavuimme hieman myöhässä paikalle poppoomme kanssa, johon kuuluivat Harri, Esko, Henrik, Lasse, Donghun ja minä (myöhemmin seurueeseemme liittyi myös Donghunin tyttöystävä). Saimme kuitenkin oman pöydän, vaikka paikka oli tupaten täynnä. Ilta alkoi mainiosti hyvässä seurassa, pienen ruoan ja juoman kera.

---

Muutamia uusia henkilöitä:

Henrik: Kämppikseni. Erittäin mukava henkilö Tanskasta. Tykkää jalkapallosta. Olemme tulleet mainiosti toimeen toistemme kanssa, ja on ilo, että sain hänet huonetoverikseni.

Lasse: Myös Tanskalainen, ja hyvä Henrikin opiskelukaveri. Erittäin mukava henkilö, joka tykkää myös jalkapallosta. Asuu samassa paikassa ystäväni Harrin kanssa (Migaon ville).

Donghun: Busanista kotoisin oleva paikallinen. Äärimmäisen mukava persoona, joka on auttanut meitä liki kaikessa. Olen enemmäin kuin kiitollinen hänen panostuksestaan meidän auttamiseen. (hänen tyttöystävä on myös mahtavaa seuraa)

---

Kouluun!!:

Päästiin tänään 3.3 ensimmäistä kertaa koulun penkille Koreassa! Kursseiksi tuli otettua pelkkää filosofiaa, joka on mielestäni oiva valinta kaupallisten aineiden rinnalle, joita olen opiskellut koto-Suomessa. Kolmella kurssilla professorina on Pariisista vierailevaksi opettajaksi saapunut henkilö, jonka antama ensivaikutelma itsestään oli charmantti, osaava ja siistinsotkuinen(puku päällä, hiuksissa asuu ranskalainen lintu). Viimeisellä kurssilla professorina toimii brittiläinen, ja varsin rennon oloinen heppu. Koulua on maanantaisin ja keskiviikkoisin, molempina päivinä 9am-15pm. Aikaa jää siis riittämiin myös paikallisen kulttuurin tutkimiselle :)

---

Alkuviikkoa on ravistellut hammaskipu. Viimeinen leikattava viisaudenhammas poistettiin minulta noin viisi viikkoa sitten, mutta näköjään uusi bakteerikanta on tehnyt tepposensa, ja on aiheuttanut jonkinlaisen tulehdusreaktion leikattuun kohtaan. Onneksi äiti antoi minulle mukaan antibiootteja näin ensihätään, mutta huomenna joudun kuitenkin testaamaan Etelä-Korean terveydenhuoltojärjestelmää, hammaslääkärin muodossa. Saa nähdä mitä miehen käy, mutta asia on kuitenkin hoidettava. Wish me luck! :D

---

Puhelimeni reistailee, joten pääsen lisäämään kuvia aikaisintaan huomenna. Sorry about the delay!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti