torstai 20. maaliskuuta 2014

Otoksia

Alkusanat

Niin kauan, kuin vettä sataa, on vettä sataakseen.

Kännykkä

Hankimme paikalliset mobiiliaparaatit, koska tietystikään Suomesta tuodut älypuhelimemme eivät tukeneet Korealaista verkkoa. Minä ja Esko ostettiin Iphone 4 - malliset puhelimet, kun taas Harri hifipeukalona hankki isoimman, uusimman ja retinanäyttöisimmän puhelimen mitä markkinoilta saa. Ostoprosessi oli hikinen ja aikaa vievä, mutta kun toimivat puhelimet olivat käsissämme, oli hymy jokaisen huulilla. Eskon hymy tosin katosi seuraavana päivänä, koska meni kadottamaan vastaostetun puhelimensa.

Dragonspa

Paikallinen hemmotteluluola niin nuorille, keski-ikäisille, vanhuksille, kuin ipanoillekin. On poreallasta, on hierontaa, on kylmiä huoneita, on parturia, on ravintoloita, mutta suomalaista saunaa ei kyllä ollut, vaikka niin luvattiin (puiset lauteet ok, mutta lämpötila 55 Anders Celsiusta). Kuitenkin vietimme erittäin rentouttavan ja nautinnollisen illan kyseisessä paikassa, lihaskipujen hukkuessa lämpimiin pyörteisiin.















Outlet

Donghun vei meidät Outlet-markettiin kaupungin ulkopuolelle. Hän halusi viedä meidät kyseiseen paikkaan, koska hän kuulema viettää siellä pari päivää vuodesta perheensä kanssa shoppaillen. Paikka on hänen yksi lempipaikoistaan, joten olimme otettuja, että hän vei meidät sinne.

Outlet-market on täynnä paikallisia, sekä ulkomaalaisia merkkikauppoja. Lacoste, Marc O'Polo, Tommy Hilfiger ja Calvin Klein ovat vain pintaraapaisu merkeistä, jota idyllinen ostosparatiisi tarjoaa. Kauppojen tuotteet ovat halvempia, kuin keskustassa, mutta opiskelijan kukkarolle silti tyyriitä. Ainoa ostos jonka ostimme oli hattu minulle, josta Harri ei tykännyt.











Fishmarket

Outletin jälkeen hurautimme tunnin ajomatkan päähän, Gangnamin vieressä sijaitsevaan kalamarkettiin. Paikka on jokaisen sillisormen ja osteri-imijän paratiisi. Kaikkea on tarjolla tuoreena ja halvalla, mutta tällä erää jouduimme kuitenkin luopumaan toiveesta tehdä simpukkakeitto, koska simpukkakausi oli kuulema juuri loppunut. Tyydyimme ostamaan kampelan, ostereita, korealaisia katkarapuja, ja jotain minkä nimeä en tiedä (googletin: sea pineapple). En ollut ennen maistanu, joten oli mahtavaa kokeilla uutta merenelävää. Herkku kuorittiin, puhdistettiin, jonka jälkeen tarjoiltiin tuoreena paikallisen chilisoosin kera (joka saatiin kaupan päälliseksi, koska oltiin kuulema niin mukavia ;)). Avot!









Gangnam

Ajoimme fishmarketin jälkeen Gangnamin läpi. Paikka on Etelä-Korean "Wall Street", joka siis vilisee kiireisistä ihmisistä. Korkeita rakennuksia ja vielä koreampia rakennuksia tiedossa rakennushuppujen helmojen alla. -Pitää tehdä vielä tukevampi päiväretki Gangnamin ytimeen.
















Donghunin asunto

Tapasimme Henrikin ja Lassen (Tanskalaiset) Donghunin asunnon ulkopuolella, jonka jälkeen suuntasimme luontevasti sisälle. Ensikosketus paikallisen ystävämme asuntoon oli miellyttävä. Kolmio oli mukavan tilava sekä valoisa. Sisätiloista ei välttämättä olisi voinut erottaa, onko asunto Suomessa vai Koreassa.

Aloitimme illan vieton. Teimme meriaiheiset ruoat valmiiksi, jonka jälkeen korkkasimme paikalliset kaljat ja sojupullon. Tehtävälistalla seuraavana oli nauttia hyvästä seurasta, ja niin me teimme!















Octagon 

Pitkä päivämme(Outlet, fishmarket, Gangnam, Donghunin asunto) sai päätöksen Octagon nimisessä yökerhossa. Olimme varanneet pöydän kyseisestä paikasta, jonka vuoksi emme joutuneet tuhlaamaan paljoa rahaa kalliisiin virvoitusjuomiin. Syy pöydän varaamiseen oli myös se, että muuten paikassa ei olisi ollut, mitä todennäköisemmin, istumapaikkoja. Myös jonotusaika klubille olisi ollut 1h+.

Paikkana Octagon oli järjetön. "Aasian parhaalla" äänentoistolla voi saada näköjään aikaan taatun huuman koko yökerhossa visiteeraavien mieleen. Ihmiset tanssivat ja juhlivat aamu kuuteen asti.




















Tauti

Sain ruokamyrkytyksen kolme päivää sitten. En ole varma miten kyseinen salmonella, shigella tai kampylobakteeri sai otteensa minusta, mutta se ei ollut mukava, eikä myöskään tervetullut.. Kaikki ulos, eikä ruokaa pariin päivään. Olo on nyt, kuin uudelleen syntyneellä! Ruoka siis maittaa taas.

Takki

Niin, kuin melkein kaikilla yliopistoilla, on myös meidän vaihtoyliopistolla yliopistotakit omaa sarjaansa. Tilasimme takit pari viikkoa sitten, ja onneksemme ne saapuivat pari päivää ennen matkaa. Näin ollen, olemme päässeet ajamaan niitä sisään :) Väriksi otin itse koko mustan, harmaalla tekstillä.





















Kouluruoka

Koulussamme on monia ruokaloita, mutta käymme yleensä lounaalla paikassa, joka on suosittu paikallisten keskuudessa. Ruoka maksaa joko 4000won tai 5000won, riippuen siitä, kumman päivän annoksista haluaa tilata. Tässä otos tyypillisestä kouluruoasta.
















Yleinen tunnelma

Aika paahtaa ohi oikealta ja vasemmalta, mutta tää on elämää hei ;)

Lähdetään huomenna pikkuselle retkelle. Seoul - Kuala Lumpur - Phnom Penh - Siem Reap - Macau - Hong Kong - Phuket - Langkawi - Kuala Lumpur - Seoul. Pyykit pesty, pakkaaminen vähän vaiheessa, passi povarissa; melkeenpä valmiina siis. Imuroin asunnonki kämppiksen iloksi :))

Kohta pääsee näkee myös Jopia, Jonttua ja Suvia! Mahtavaa! xoxoxo






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti